Serie 5000 is de nieuwste generatie haakse tandwielkasten van Poggi s.p.a. 3 1gemaakt uit RVS AISI 316. Dit om aan de behoefte uit diverse marktsegmenten  te kunnen voldoen,

denk daarbij aan de voedingsmiddelen-industrie, farmaceutische, maritieme, chemische, textiel, papier en foto-markt. De uitwendige afmetingen zijn uitwisselbaar met de standaard aluminium serie 4000. Bij alle overbrengingsverhoudingen worden de behuizingen en de externe assen vervaardigd uit RVS AISI 316, d.w.z. een betere kwaliteit dan de AISI 304 en staat voor een betere corrosie-bestendigheid en in een bredere markt toe te passen. De behuizing is ergonomisch ontworpen opdat kleine deeltjes en vloeistoffen zo weinig mogelijk op de behuizing zullen achterblijven. Het oppervlake van de behuizing is electrolytisch gepolijst, glas-gestraald en de assen zijn op nauwkeurige tolerantie geslepen. Specials kunnen in overleg met de klant geproduceerd worden.

 

De tandwielkasten zijn berekend op een ingaande snelheid, van as A, van 1400 rpm. (Onder voorwaarden tot 3000 rpm, zie hiervoor de tabel op pagina 8 van brochure). Standaard temperatuurbereik ligt tussen -18°C tot +80ºC. Door zorgvuldige montage en controle van de tandwielen worden ook bij hogere toerentallen geruisloze overbrengingen bereikt. De tandwielkasten worden af fabriek reeds van levenslange smeermiddelen voorzien, waardoor bijvullen of olie-wissel niet van toepassing is. 

 

Click hier voor meer Poggi s.p.a. producten

 

Social Share: