IntelliRamp

IntelliRamp® is een elektronisch regelsysteem dat geprogrammeerd en nauwkeurig remmen mogelijk maakt. In combinatie met de IntelliRamp® zijn onze remmen daarom geschikt voor gebruik in veeleisende toepassingen.

Het hart van het systeem is de besturingscomputer, die alle berekenings- en bewakingsfuncties uitvoert die nodig zijn om de remsystemen te besturen. Bovendien bestuurt en bewaakt de IntelliRamp® de functie van het apparaat in hydraulische remsystemen. Voor dit doel registreert het systeem karakteristieke waarden zoals oliepeil, olietemperatuur en hydraulische druk. Er zijn geen extra relais nodig, wat de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de IntelliRamp® aanzienlijk verhoogt. Optioneel zijn er ook veel standaard bussystemen voor communicatie zoals: Zoals Profibus of EtherCAT beschikbaar. De op een helling gebaseerde remprocessen worden geactiveerd door een kabelbreukveilig signaal en uitgevoerd via een gesloten lus met snelheid versus tijd. De oprit wordt gedefinieerd boven een nominale snelheid en een remtijd wanneer deze snelheid aanwezig is. IntelliRamp® maakt het gebruik van drie remhellingen mogelijk die afzonderlijk instelbaar zijn en onafhankelijk van elkaar kunnen worden gestart: constante vertraging, constante tijdfunctie en constant toerentalregeling. Het gehele systeem heeft een ononderbreekbare stroomtoevoer om zelfs in het geval van een stroomstoring een volledige remcyclus te kunnen uitvoeren. Zo behoudt de IntelliRamp® altijd volledige controle over het remsysteem, zelfs in kritieke systeemomstandigheden, waardoor schade aan het systeem wordt voorkomen.

bediening
Het bedieningssysteem wordt bediend via een aanraakscherm met menunavigatie. Er zijn geen extra relais nodig, wat de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de IntelliRamp® aanzienlijk verhoogt.

Related items