Stieber vrijloopkoppeling BC MA

Deze uitvoeringen worden op zich gelagerd en afgedicht.
Afhankelijk van de keuze van het smeermiddel worden radiale asafdichtingen of labyrintafdichtingen gebruikt.

Het type BC MA is een afgedicht, klaar om te monteren gelagerde rollen vrijloop. Standaard moet een oliesmering worden verstrekt. Deze backstop wordt voornamelijk gebruikt op de aandrijfwalsas van grote hellende transportbanden.

Het is met name geschikt voor gebruik in moeilijke omgevingscondities op mijnsites. Symmetrisch ontwerp maakt montage in rotatierichting op de vrij roterende as mogelijk.

De koppelarm is een enkel I-profiel, dat via een vorkbevestiging met twee bouten aan de achteraanslag is bevestigd. Dit vereenvoudigt de installatie op de site. De koppelarm kan boven, onder of onder elke hoek worden geplaatst en zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de belasting over de twee afdekplaten.

De gewenste installatiepositie is horizontaal. Dit vermindert het draagvermogen en verlengt de levensduur van de lagers. De aanbevolen aspassing is f6 of f7.

De vrijloopcomponenten en kogellagers worden continu van olie voorzien in een gesloten ruimte. De afdichtingsset bestaat uit een oliekeerring met dubbele lip, grenzend aan de kogellagers, naar binnen afdichtend en vuilafstotend naar buiten en een opnieuw gesmeerde vetkamer, evenals een volledig metalen labyrintafdichting met grafietvet. Gedetailleerde catalogus op aanvraag.