met riemenspanner

Centrifugaalkoppelingen werken als een softstartkoppeling of een onbelaste aanloopkoppeling. De motor kan op deze manier zonder belasting worden gestart of stationair worden gebruikt. Deze karakteristiek van de centrifugaalkoppelingen wordt effectief gebruikt in aandrijvingen die een hoog startkoppel vereisen.Dit maakt het mogelijk om een motor te kiezen die is aangepast aan de normale werksnelheid en niet aan het hoge startkoppel. Dit resulteert in een kleine en goedkope motor.
Centrifugaalkoppeling en centrifugaalrem: belastingvrije aanloop van de aandrijfmotor, zachte verbinding, bij een gedefinieerde inschakelsnelheid is er een vrijwel slipvrije koppeloverbrenging. Als centrifugaalrem een extra veiligheidsvoorziening.

Toepassingen van centrifugaalkoppelingen: Centrifugaalkoppelingen en centrifugaal remmen worden in de volgende sectoren toegepast: bouw, koeltransport, veegmachines, grasmaaiers, kettingzagen, noodgeneratoren, pompaandrijvingen, grasmaaiers, ventilatoren, karten, boomstronkfrees, water- en windenergie-installaties.


In het geval van door een riem aangedreven centrifugaalkoppelingen moeten de riemen worden voorbelast om de noodzakelijke riemdrukkracht voor de krachtoverbrenging in stand te houden. Voor dit doel worden meestal spanrollen in de centrifugaalkoppeling gebruikt. Bij korte afstanden in het midden veroorzaakt het gebruik van spanrollen echter problemen.

De nieuw ontwikkelde centrifugaalkoppeling met geïntegreerde, automatisch werkende riemspanner compenseert automatisch veranderingen in de lengte van de V-riem door de diameter van de riemschijf te vergroten. Typisch worden deze centrifugale koppelingen gebruikt in hoogwaardige, omkeerbare trilplaten.

More in this category: « met verstelbare poelie met poelie »