met poelie

Centrifugaalkoppelingen werken als een softstartkoppeling of een onbelaste aanloopkoppeling. De motor kan op deze manier zonder belasting worden gestart of stationair worden gebruikt. Deze karakteristiek van de centrifugaalkoppelingen wordt effectief gebruikt in aandrijvingen die een hoog startkoppel vereisen.Dit maakt het mogelijk om een motor te kiezen die is aangepast aan de normale werksnelheid en niet aan het hoge startkoppel. Dit resulteert in een kleine en goedkope motor.
Centrifugaalkoppeling en centrifugaalrem: belastingvrije aanloop van de aandrijfmotor, zachte verbinding, bij een gedefinieerde inschakelsnelheid is er een vrijwel slipvrije koppeloverbrenging. Als centrifugaalrem een extra veiligheidsvoorziening.

Toepassingen van centrifugaalkoppelingen: Centrifugaalkoppelingen en centrifugaal remmen worden in de volgende sectoren toegepast: bouw, koeltransport, veegmachines, grasmaaiers, kettingzagen, noodgeneratoren, pompaandrijvingen, grasmaaiers, ventilatoren, karten, boomstronkfrees, water- en windenergie-installaties.


De centrifugaalkoppeling met riemaandrijving is het meest gebruikte type Amsbeck centrifugaalkoppelingen.
Bij dit type centrifugaalkoppeling is de poelie al in de koppelingsbel geïntegreerd. Dit resulteert in een compacte en ruimtebesparende, maar ook een goedkope constructie. Alle standaard riemprofielen en poeliediameters zijn mogelijk voor een centrifugaalkoppeling met riemaandrijving. Het aantal riemgroeven is willekeurig.

Natuurlijk, voor een centrifugaalkoppeling met riemaandrijving en speciale riemprofielen en V-geribde riemprofielen zijn beschikbaar op verzoek van de klant, bieden wij ook op verzoek de juiste tegenpoelies aan.

More in this category: « met riemenspanner