Stieber vrijlooplager RIZ..ESG2

Deze versies zijn slijtvast tijdens het "overrunnen". Ze worden voornamelijk gebruikt als snellopende terugloopsperren of vrijloopkoppelingen in hulp- of startaandrijvingen.
Net als bij conventionele uitvoeringen, is deze technologie beschikbaar als inbouw- en aanbouwversie.

Type RIZ..ESG2 is een centrifugaal kracht leverend terugloopsper met vrijloop bij roterende binnenring. Alleen deze binnenring is geschikt om in te halen.

Het vrijloopwiel wordt gelagerd en gebruikt als vrijloopkoppeling in hulp- of startaandrijvingen. In deze gevallen is de Überholdrehzahl hoog en de opnamesnelheid laag. De waarden in de bijbehorende tabellen mogen niet worden overschreden (zie productinformatieblad, pagina 2, hieronder bijgevoegd). Een RIZ-basiseenheid (zie RIZ voor meer informatie) wordt gecombineerd met een elastische koppeling ES .. en een G2-afdekking. Dit type koppeling is een goedkoop, robuust en veelzijdig ontwerp.

De binnenring moet inhalen en is daarom verbonden met de aangedreven as. Bij het bestellen van de complete eenheid wordt de levering gedaan met een vetvulling. De installatie kan zowel horizontaal als verticaal zijn.